28 Ocak 2010 Perşembe
















Muzaffer İzgü’nün yazdığı, Zafer Kayaoka’nın yönettiği ve İstanbul Adım Tiyatrosu tarafından sahnelenen “İyi Geceler” adlı oyun Manisa Belediyesi ve İl Sağlık Müdürlüğü’nün işbirliği ile Manisalı tiyatro severlerle buluştu. Manisalıların büyü ilgi gösterdiği ve birçok kişinin ayakta izlemek zorunda kaldığı tiyatro Manisa Belediyesi Kültür Sitesi Lale Salonu’nda sahnelendi.

Haber Merkezi


Mart Ayı Kültür Sanat Etkinlikleri tüm hızıyla devam ederken Manisa Belediyesi ile İl Sağlık Müdürlüğü’nün işbirliği ve 14 Mart Tıp Bayramı nedeniyle Manisalılar, İstanbul Adım Tiyatrosunun “İyi Geceler” oyunu ile tiyatro dolu bir gece yaşadılar.

Manisalıların büyü ilgi gösterdiği ve birçok kişinin ayakta izlemek zorunda kaldığı tiyatroya Vali Yardımcıları Zeki Özkan, Akın Yılmaz, Belediye Başkan Vekili İbrahim Akbalık, İl Sağlık Müdürü Dr. Ziya Tay, İl Sağlık Müdür Yardımcıları Tuncay Özer ve Serdağ Etiz de katıldı.


OYUNUN KONUSU


Oyunda işlenen konu şöyleydi: “Bir baba kızına mutlaka Üniversite imtihanlarını kazanıp, Doktor olması, kendisinin de kızının açacağı bir hastaneye müdür olması yönünde dayatmaktadır. Fakat kızı ÖSS imtihanında muaffak olamayınca intihara karar verir. Tesadüfen rastladığı bir kimsesiz yaşlı(yuvasız kuş),onu intihardan vazgeçirmeye çalışır.

Manisa Belediyesi ile İl Sağlık Müdürlüğü’nün birlikte organize ettikleri tiyatroyu izleyenler duygusal anlar yaşadı.


İSTANBUL ADIM TİYATROSU


2000 yılında İstanbul'da Metin Karaman tarafından kurulmuş olan Adım Tiyatrosun da Ercüment Balakoğlu, Önder Özpınar, Ender Gülçiçek, Sılam Sonay, Müfit Kayacan, Sinan Koşar İyi Geceler oyununda rol aldılar.
Yazan Muzaffer İzgü, Yöneten Zafer Kayaokan, Dekor Önder Özpınar, Kostüm Ebru Karaman tarafından hazırlanmış.









1 yorum:

hakkında

Fotoğrafım
Sılam Sonay AYDIN 1984 yılında İstanbulda dünyaya geldi. orta ve lise öğrenimini Trabzon Atatürk Kolejinde tamamladıktan sonra İstanbul Edebiyat Fen Fakültesi'nde 4 yıl eğitim aldı. Tiyatroya olan merakı çocukluk yıllarından beri devam eden AYDIN, mezun olduktan sonra konservatuvar eğitiminide tamamladı ve birçok tiyatro oyunu sergiledi.. bunların arasında "ASİYE NASIL KURTULUR, KAVUKLU Pİ ŞEKER, RUMUZ GONCAGÜL, SOKAK ÇOCUĞU, DİKKAT AİLE VAR, İYİ GECELER, BİZİM ÇOCUKLARIMIZ, BİR İSTANBUL MASALI, ZAMAN TÜNELİ, JİLET NECLA," gibi birçok oyunda yer aldı. Tiyatro oyunları onun hayat felsefesi ve vazgeçilmezleri arasında...